Een huis richt u in naar uw eigen smaak. Zo is het ook met een tuin. Pas als na een persoonlijk gesprek uw wensen en smaak duidelijk zijn beginnen wij aan een ontwerp. Met het ontwerp en een offerte proberen wij u een voorstelling te geven hoe alles er uit zal komen te zien. Hoe groot of klein uw tuin ook is, een goed plan is de basis voor een tuin waar u het hele jaar van kunt genieten.

Hieronder vindt u foto’s van tuinen die ontworpen zijn door Bernadette den Bieman tuinontwerp, waar wij regelmatig mee samenwerken, en door Hoveniersbedrijf Arie Hendriks professioneel zijn aangelegd.

  • Project 1, Strakke tuin
  • Project 2, Diagonale tuin
  • Project 3, Rotstuin
  • Project 4, Voortuin en achtertuin
  • Meer tuinen…

Project 1 – Strakke tuin

strakke tuinBij deze voortuin is gekeken naar het huis, en hebben we de ramen laten weerspiegelen in de tuin, wat van binnen uit een ruimtelijk effect geeft. Door de verschillende hoogtes aan te brengen in de beplanting creëer je diepte en eenheid met het huis.

De achtertuin is strak getekend omdat het woonhuis ook strak is gebouwd. Verschillende hoogtes zorgen voor diepte, ruimte en een speels karakter. Achter in de tuin zijn lei-bomen geplant om het zicht te belemmeren.

 

Project 2 – Diagonale tuin

diagonale tuinIn deze tuin hebben we voor diagonale lijnen gekozen, om wat meer diepte te creeeren in deze relatief klein tuin.

Het prieel is uitgebreid met een groot terras en komt daardoor midden in de tuin te liggen. De pergola en de Lonicera-blokken zorgen ervoor dat de tuin ingedeeld word in kamers. De beplanting bestaat uit gemakkelijk te onderhouden beplanting die de bodem bedekt. De tuin is zo ingedeeld dat de waterpartij altijd te zien is (vooral vanuit het woonhuis).

 

Project 3 – Rotstuin

RotstuinBij het ontwerp van deze voortuin is rekening gehouden met de wensen van de bewoners. Deze wilden graag twee parkeerplaatsen in hun voortuin. De parkeerplaatsen zijn gemaakt van natuursteen tegels en grind gecombineerd met maaskeien.

Het grind en de maaskeien zijn in beton gestort om het geheel op zijn plaats te houden. De afscheiding van de voortuin is gemaakt van Rock-wall, dit zijn lavastenen geklemd in gaas. De tuin is afgewerkt met natuurlijke rondingen en grillige beplanting.

 

Project 4 – Voortuin en achtertuin

voortuinDe voortuin is ontworpen om een speels karakter te creëren.
Dit karakter is gerealiseerd middels rondingen in de tuin.
De tuin is afgewerkt met split en rotsen,en er is gekozen voor grillige beplanting wat het geheel een speels effect geeft.

De achtertuin is ontworpen met als doel de tuin te vergroten. Dit is gecreëerd door de bestrating diagonaal te leggen ,en een relatief groot gazon,wat een ruimtelijk effect geeft.

Hoogte verschillen zijn opgelost door middel van stapelblokken. De beplanting bestaat uit solitaire beplanting,in combinatie met bodembedekkers.

 

Meer tuinen

Hier onder vindt u enkele foto’s van ontwerpen die we gemaakt hebben.

 

Hoveniersbedrijf Arie Hendriks is een allround hoveniersbedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in de aanleg en onderhoud van tuinen van particulieren en bedrijven. Onze werkzaamheden worden verricht in goed overleg met de klant, en door vakbekwaam personeel uitgevoerd. U bent van harte welkom op ons bedrijf. U kunt dan inspiratie opdoen en met ons bespreken hoe wij uw wensen kunnen vertalen in een mooie tuin.

Pin It on Pinterest

Share This